Kronospan strategicznym sponsorem Młodzieżowej Akcji Letniej

Kronospan po raz kolejny wspiera wydarzenia „Młodzieżowej Akcji Letniej”, organizowanej dla mieszkańców Mielca przez „Fundację Klub Młodych Liderów”. W ubiegłym roku na wielu wyjątkowych, profesjonalnie i z rozmachem przeprowadzonych wydarzeniach bawiły się tysiące mielczan.

Zumba_maraton.jpg

ZLFDeVF.jpg

7wUJzHa.jpg

zKddYV9.jpg

13613562_1806542722913226_1438906999366451348_o.jpg

13603637_1805192869714878_6268249522444336198_o.jpg

13533187_1801531703414328_3798164014720176593_n-1.jpg

Kronospan sponsorem strategicznym turnieju Mielec Cup

Sukcesem zakończył się tegoroczny Mielec Cup, w którym udział wzięło 28 drużyn piłkarskich. Dwa dni zmagań zakończyły się zwycięstwem drużyny Mako Drew.
Dni Inspiracji Kronospan

W Kronospan Design Center przez dwa dni trwało wyjątkowe, kreatywne spotkanie 130 młodych, aktywnych ludzi. Do udziału w nich Kronospan zaprosił przedstawicieli Fundacji Klub Młodych Liderów z Mielca, praktykantów oraz grupę najbardziej aktywnych pracowników z kilku swoich zakładów.
Kronospan sfinansował operację serca dla Zosi

Po otrzymaniu informacji o konieczności przeprowadzenia w jak najszybszym czasie operacji serca trzyletniej Zosi Marszałek - małej mieszkanki naszego miasta - Zarząd Kronospan Mielec podjął natychmiastową decyzję o sfinansowaniu zabiegu, aby uratować życie dziewczynki. Przekazaliśmy 42 000 zł, niezbędne do przeprowadzenia operacji w klinice w Münster.
Kronospan inwestuje w ekologię. Czy Mielec będzie wreszcie bardziej zielony?

Jakość powietrza w Mielcu to kwestia, na której zależy wszystkim mieszkańcom. Dostrzegają to również media – tak lokalne, jak i ogólnopolskie. Sprawa wymaga zaangażowania wszystkich zainteresowanych. - Rozumiemy sytuację i wsłuchując się w głosy mieszkańców, zmieniamy się, stawiając na ekologię - deklaruje Dagmara Mach, dyrektor ds. sprzedaży Kronospan Mielec sp. z o. o. Firma ukończyła właśnie instalację najnowocześniejszego w Polsce i jednego z pierwszych w Europie, filtru oczyszczającego powietrze.