Setka zadowolonych dzieci

100 paczek z przyborami szkolnymi, przekazał Kronospan Mielec dzieciom z Osiedla Cyranka w Mielcu.
Kronospan Mielec nagrodzony Orłem Tygodnika „Wprost”

Nagrody dla liderów regionu i biznesu wręczono w poniedziałek 10 września 2018 roku, w Rzeszowie. Gala w województwie podkarpackim odbyła się w ramach III edycji projektu Orły Tygodnika  Wprost, które wręczane są od trzech lat.
Pomagamy Gabrysi Nawrot

6 letnia dziewczynka, walcząca od pierwszych chwil życia, kosztowna operacja i wielkie serca ludzi w Mielcu i okolicach. Poznajcie historię Gabrysi Nawrot, wojowniczki, której warto pomóc!
- Najważniejsi są dla nas mielczanie – mówiła Dagmara Mach, dyrektor sprzedaży Kronospan Mielec

Czwartkowa (16 sierpnia) konferencja prasowa w Kronospan Mielec dotyczyła decyzji Ministerstwa Środowiska o uchyleniu rygoru natychmiastowej wykonalności dla pozwolenia zintegrowanego. Co to oznacza dla mielczan tłumaczyli dziennikarzom: Dagmara Mach, dyrektor sprzedaży
Kronospan inwestuje w ekologię. Czy Mielec będzie wreszcie bardziej zielony?

Jakość powietrza w Mielcu to kwestia, na której zależy wszystkim mieszkańcom. Dostrzegają to również media – tak lokalne, jak i ogólnopolskie. Sprawa wymaga zaangażowania wszystkich zainteresowanych. - Rozumiemy sytuację i wsłuchując się w głosy mieszkańców, zmieniamy się, stawiając na ekologię - deklaruje Dagmara Mach, dyrektor ds. sprzedaży Kronospan Mielec sp. z o. o. Firma ukończyła właśnie instalację najnowocześniejszego w Polsce i jednego z pierwszych w Europie, filtru oczyszczającego powietrze.
Strategia potrzebna od zaraz - Mielec potrzebuje Białej Księgi Jakości Powietrza

Wsłuchując się w głosy mieszkańców, Kronospan zmienia się - wspiera i inicjuje działania, które odmieniają nasze miasto na lepsze. Inwestycja w innowacyjną, najwyższej jakości technologię, jest wyrazem troski firmy o Mielec i jego środowisko naturalne – przedsiębiorstwo nie chce na tym poprzestawać.
Innowacyjny system ochrony powietrza w Mielcu już w maju!

W mieleckim Kronospanie na ukończeniu są prace, związane z budową UTWS – najlepszego w branży drzewnej systemu ochrony powietrza, który znacząco ograniczy wpływ zakładu na środowisko. Instalacja diametralnie zredukuje emisje oraz zapach, powstający podczas suszenia drewna.
SILVA NAGRODZONA ORŁEM WPROST

Głównym źródłem surowca do produkcji płyt dla polskiego przemysłu meblarskiego są w 90% Lasy Państwowe. Tylko częściowo jednak pokrywają jego zapotrzebowanie. Za pionierskie, innowacyjne rozwiązania, związane z recyklingiem drewna poużytkowego jedna ze spółek Kronospanu - Silva – otrzymała prestiżową statuetkę Orły Wprost. Spółka jako pierwsza w Polsce, już dekadę temu rozpoczęła odzysk drewna poużytkowego.
Nowa strona internetowa o eko-inwestycji Kronospan w Mielcu

Kronospan Mielec uruchomił nową stronę internetową, poświęconą proekologicznej inwestycji firmy, która istotnie poprawi jakość powietrza w Mielcu i okolicy.
Wspieramy strażaków ochotników

Kronospan Mielec przekazał zarządowi ochotniczych straży pożarnych nowego laptopa.
Setka zadowolonych dzieci

Kronospan Mielec nagrodzony Orłem Tygodnika „Wprost”

Pomagamy Gabrysi Nawrot

Kronospan inwestuje w ekologię. Czy Mielec będzie wreszcie bardziej zielony?

Innowacyjny system ochrony powietrza w Mielcu już w maju!

SILVA NAGRODZONA ORŁEM WPROST

Nowa strona internetowa o eko-inwestycji Kronospan w Mielcu