Kronospan pamięta o swoich emerytach

Kronospan pamięta o swoich emerytach

Spotkania wigilijne z emerytowanymi pracownikami Kronospanu to wieloletnia, miła tradycja. Zawsze przebiegają w ciepłej atmosferze życzeń, wspomnień i rozmów z dawnymi koleżankami i kolegami z pracy. W tym roku Kronospan wzbogacił je o wspólne śpiewanie kolęd, światełko betlejemskie i koncert trio smyczkowego ze Szkoły Muzycznej I i II st. im. Oskara Kolberga w Szczecinku.
Tegoroczne spotkanie odbyło się 18 grudnia w Domu Kolejarza. Otworzył je członek zarządu Kronospan, Tomasz Czajka. Rolę gospodarzy pełnilli również najlepsi managerowie kilku działów Kronospan. Po złożeniu życzeń wszystkim zgromadzonym nastąpiło przekazanie światełka betlejemskiego, ofiarowanego przez komendanta szczecineckiego hufca ZHP, hm. Roberta Jaska, który przybył na uroczystość wraz z dwiema harcerkami.

Najważniejszą chwilą spotkania było błogosławieństwo, udzielone przez proboszcza Parafii Rzymskokatolickiej pw. Miłosierdzia Bożego, księdza Dariusza Rataja. Goście wysłuchali fragmentu Pisma Świętego, odmówili wspólną modlitwę oraz podzielili się opłatkiem.

Boże Narodzenie to magiczny czas, wymagający pięknej oprawy, dlatego Kronospan zaprosił młodych muzyków ze szczecineckiej szkoły muzycznej. Trio smyczkowe umiliło spotkanie, grając piękne polskie kolędy, natomiast Marcin Jaczewski, prezes Szczecineckiego Towarzystwa Muzycznego, zachęcał gości do wspólnego śpiewania, akompaniując im na pianinie.

Kronospan to bardzo dobry pracodawca, dbający nie tylko o obecnych, ale i o byłych pracowników, dlatego jak co roku wszyscy emeryci otrzymali w prezencie od firmy świąteczne bony.

W tegorocznym spotkaniu opłatkowym wzięło udział prawie 100 emerytowanych pracowników Kronospanu. Wśród nich nie brakowało osób, które pamiętają jeszcze czasy Zakładu Płyt Wiórowych. Pani Janina Pacałaty przepracowała w zakładzie ponad 23 lata. W spotkaniu opłatkowym wzięła udział już po raz czwarty. Z zaproszenia firmy Kronospan skorzystał także pan Zenon Sumicz, który całe swoje zawodowe życie - aż 44 lata - związał z zakładem.

Jak mówią emeryci - Nadal pozostajemy w kontakcie i spotykamy się ze sobą, ale Boże Narodzenie to szczególna okazja, aby zobaczyć wielu znajomych i przełamać się opłatkiem. Czekamy na te spotkania cały rok i zawsze z radością przyjmujemy zaproszenie Kronospan.

akt_sz_19-12-2015_3.jpg

akt_sz_19-12-2015_5.jpg

akt_sz_19-12-2015_2.jpg

akt_sz_19-12-2015_6.jpg

akt_sz_19-12-2015_4.jpg

Kronospan ponownie sponsorem Festiwalu Filmowego Integracja Ty i Ja

W dniach 7-9 września odbędzie się siódma edycja Małego Festiwalu Filmowego Integracja Ty i Ja - imprezy towarzyszącej 14. Europejskiego Festiwalu Filmowego Integracja Ty i Ja w Koszalinie. Po raz kolejny sponsorem wydarzenia został Kronospan, od lat wspierający działani
UTWS poprawi powietrze jeszcze w tym roku!

W szczecineckim zakładzie Kronospan budowa supernowoczesnej, wydajnej instalacji UTWS, która zredukuje pylenie o ponad 90% i zniweluje uciążliwy zapach, trwa w najlepsze. Prace postępują zgodnie z harmonogramem i wszystko wskazuje na to, że pomimo próby zahamowania inwes
Kronospan sponsorem strategicznym festiwalu balonowego

Już po raz ósmy odbył się w Szczecinku Festiwal Balonowy o memoriał Kurta Hummela, którego i tym razem strategicznym sponsorem był Kronospan. Tegoroczna edycja przyciągnęła aż 56 załóg z różnych stron świata. Uczestnicy pochodzili z Niemiec, Polski, Francji, Stanów Zjedn
Kronospan wyremontował dom dla Zuzi

Dobiegają końca prace remontowe domu w miejscowości Dziki. Jego najmłodsza lokatorka z powodu niepełnosprawności na co dzień boryka się z wieloma ograniczeniami. Wynajęta przez Kronospan firma budowlana przeprowadziła prace, związane z dostosowaniem budynku do potrzeb osoby na wózku.

Młodzież w gościnnych progach Kronospan

Kronospan w piątek 18 grudnia po raz kolejny otworzył drzwi zakładu. Tym razem zaproszono młodzież szkół średnich z miasta i powiatu strzeleckiego oraz studentów Politechniki Opolskiej.