Wsparcie dla najuboższych
Wsparcie dla najuboższych

Kronospan od lat wspiera najbardziej potrzebujących mieszkańców naszego miasta i powiatu. Tym razem, w Roku Miłosierdzia Bożego, przekazał dodatkowe środki Caritasowi.

Kronospan wyremontował dom dla Zuzi

Dobiegają końca prace remontowe domu w miejscowości Dziki. Jego najmłodsza lokatorka z powodu niepełnosprawności na co dzień boryka się z wieloma ograniczeniami. Wynajęta przez Kronospan firma budowlana przeprowadziła prace, związane z dostosowaniem budynku do potrzeb osoby na wózku.
Przekazanie biurowych urządzeń wielofunkcyjnych Zespołowi Szkół nr 2 w Szczecinku.

Patronat nad klasą o profilu drzewnym, utworzenie w Szczecinku zamiejscowego wydziału branży drzewnej Politechniki Koszalińskiej czy stypendium w Babson College w USA to zaledwie kilka przykładów ogromnego wsparcia edukacyjnego, jakiego Kronospan udziela młodzieży.
Kronospan sfinansował operację serca dla Zosi

Po otrzymaniu informacji o konieczności przeprowadzenia w jak najszybszym czasie operacji serca trzyletniej Zosi Marszałek - małej mieszkanki naszego miasta - Zarząd Kronospan Mielec podjął natychmiastową decyzję o sfinansowaniu zabiegu, aby uratować życie dziewczynki. Przekazaliśmy 42 000 zł, niezbędne do przeprowadzenia operacji w klinice w Münster.
Kronospan ze Św. Mikołajem odwiedził chore dzieci

Prezenty mikołajkowe dla najmłodszych pacjentów mieleckiego szpitala, ufundowane przez Kronospan, połączone z wizytą Św. Mikołaja są już wieloletnią, miłą i niezwykle pożyteczną tradycją. Upominki przynoszą radość zarówno chorym dzieciom, jak i personelowi oddziału pediatrycznego.