Kronospan sponsorem Akademii Piłkarskiej

Kronospan sponsorem Akademii Piłkarskiej

Najmłodsi szczecineccy piłkarze otrzymali duże wsparcie Kronospan. Kolejny rok z rzędu firma została głównym sponsorem Akademii Piłkarskiej, która szkoli przyszłe gwiazdy piłki nożnej.

Dzięki wsparciu Kronospan najmłodsze grupy wiekowe, trenujące w Akademii Piłkarskiej, zostały wyposażone w nowy sprzęt; będą też mogły uczestniczyć w licznych turniejach. Pierwszym z nich jest Krono Skrzat Cup. To największy w Szczecinku turniej piłkarski dla przedszkolaków. Krono Skrzat Cup rozpocznie się w piątek, 23. września o godz. 12:00 przy stadionie im. Kazimierza Czesława Lisa w Szczecinku.

Wspieranie dzieci i młodzieży z naszego regionu stanowi jeden z priorytetów polityki CSR - społecznej odpowiedzialności biznesu Kronospan. Od lat firma angażuje się w wartościowe wydarzenia, promujące aktywność fizyczną dzieci i młodzieży. To ważne, by miłość do sportu zaszczepić już od najmłodszych lat. Wsparcie Kronospan pomaga aktywniej działać klubom sportowym, których wychowankowie reprezentują nasze miasto zarówno w kraju, jak i na arenie międzynarodowej.

Krono Skrzat Cup

W ramach wsparcia strategicznego, jakiego Kronospan udziela najmłodszym piłkarzom, trenującym w Akademii Piłkarskiej w Szczecinku, odbył się turniej piłki nożnej. Wzięła w nim udział drużyna dzieci pracowników firmy.