Kronospan wspiera najmłodszych piłkarzy!

Podpisana została umowa sponsoringu pomiędzy Kronospan Szczecinek Sp. z o.o. a Akademią Piłkarską Szczecinek. Na jej mocy nasza firma udzieliła wsparcia najmłodszym szczecineckim zawodnikom, trenującym w klubie.

- Dzięki pomocy Kronospanu do klubu trafiły znaczne ilości sprzętu sportowego, służące młodym adeptom piłki nożnej. Za każdym razem bowiem to oni są największymi beneficjentami. Podobnie jest i tym razem, gdyż sponsorowane są skrzaty i żacy. - Ufundowanie sprzętu sportowego to tylko najbardziej widoczna część pomocy firmy Kronospan Szczecinek Sp. z o.o. – mówi prezes akademii, Szymon Bibik. – Oprócz tego nasz największy sponsor finansuje organizacje turniejów takich jak Krono Skrzat Cup czy Turniej Mikołajkowy Krono oraz pokrywa koszty wyjazdów na różnorakie rozgrywki. Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że podpisaliśmy kolejną umowę. Bez wątpienia pomoże to w harmonijnej organizacji zajęć dla najmłodszych graczy, a w konsekwencji pozytywnie wpłynie na ich rozwój.

Najmłodsze grupy treningowe Akademii Piłkarskiej Szczecinek cieszą się ogromnym zainteresowaniem. W drużynach U-6, U-7, U-8 i U-9 trenuje około 130 chłopców i dziewczynek. Grupy są tak liczne, że dzieci muszą trenować o różnych godzinach, gdyż – przede wszystkim w okresie zimowym – jest zbyt tłoczno.

Nad wszystkim czuwają doświadczeni trenerzy, na czele z koordynatorem akademii – Jakubem Śpiegowskim, który prowadzi grupę naborową i zespół U-7.

– Cieszymy się, że Kronospan ponownie wspiera najmłodszych zawodników naszego klubu. Pomaga to promować piłkę nożną wśród dzieci ze Szczecinka i okolic. Jest to niezwykle ważne, ponieważ sport powinien być częścią życia każdego dziecka. Regularny udział w treningach to nie tylko rozwój sprawności fizycznej. Zajęcia uczą funkcjonowania w społeczeństwie i wpajają wiele ważnych wartości. Dzięki wsparciu finansowemu dzieci mają zapewniony sprzęt i możliwość uczestniczenia w rozgrywkach, a trenerzy mogą skupić się na procesie treningowym oraz zadbać o optymalny rozwój najmłodszych – podsumowuje współpracę ze sponsorem koordynator akademii.

Kronospan pomaga przełamywać bariery

Kronospan po raz kolejny wsparł Festiwal Filmowy Integracja Ty i Ja, organizowany przez Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie, którego 15. edycja odbyła się 4-8 września br. Co roku odbywa się on w Koszalinie, Szczecinku oraz w kilkudziesięciu miastach w Polsce.
Eko Krono na łonie natury

Wraz z rozpoczęciem roku szkolnego wznowiono zajęcia edukacji ekologicznej Eko Krono w Manowie. To udana kontynuacja ubiegłorocznego programu, współfinansowanego przez Kronospan, Ośrodek Edukacji Ekologicznej w Manowie oraz Wojewódzki Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej w Szczecinie.
Uniwersytet dla najmłodszych – ruszają zapisy!

3,2,1 - start! Pierwszy dzwonek już za nami, dzieci rozpoczęły właśnie rok szkolny. Dla spragnionych większej porcji wiedzy lub dla tych, którzy nie mogą doczekać się, by zasiąść na sali wykładowej, mamy dobrą informację – ruszyły zapisy do kolejnej odsłony Koszalińskiego Uniwersytetu Dzieci i Młodzieży. To wspólny projekt firmy Kronospan i Politechniki Koszalińskiej.
Kronospan na dożynkach w Marcelinie

Mamy pierwsze dni września, w powietrzu czuć już nadchodzącą jesień. To znak, że - jak co roku - przyszedł czas na świętowanie zbioru plonów. W sobotnie popołudnie 8 września odbędą się gminne dożynki w Marcelinie. Kronospan ufundował nagrodę główną w konkursie na najpiękniejszy wieniec.