Kronospan przynosi prezenty

Szóstego grudnia, jak co roku, najmłodszych pacjentów mieleckiego szpitala odwiedzili pracownicy Kronospan Mielec, w towarzystwie Św. Mikołaja, który wręczył dzieciom mikołajkowe prezenty, ufundowane przez firmę.

Prezenty mikołajkowe od Kronospanu dla małych pacjentów, połączone z wizytą św. Mikołaja są już wieloletnią, miłą i niezwykle pożyteczną tradycją. Upominki przynoszą radość zarówno chorym dzieciom, jak i personelowi oddziału pediatrycznego. Dzieci chętnie podchodzą do Mikołaja, rozmawiają z nim, pozują do zdjęć, a niektóre próbują nawet dotknąć jego brody.

– Odwiedzanie dzieci w towarzystwie Św. Mikołaja daje nam ogromną satysfakcję i powód do dumy. Poczucie, że dzięki tej akcji maluchy mogą chociaż na chwilę zapomnieć o swojej chorobie i, towarzyszącej pobytowi w szpitalu, tęsknocie za domem sprawia, że każdego roku z jeszcze większym zapałem przystępujemy do organizowania tej wizyty – mówi Joanna Szremska, dyrektor personalna Kronospan.

Na wizycie św. Mikołaja korzysta też sam oddział pediatryczny, któremu firma przekazuje w tym dniu tak potrzebne rzeczy, jak: farby, pościel, podgrzewacze do butelek. W tym roku Kronospan ufundował kuchenkę mikrofalową, czajnik elektryczny i sześć krzesełek do karmienia. Maluchy natomiast w swoich paczkach mogły znaleźć zabawki, puzzle i artykuły papiernicze.

Kronospan wspiera naukę programowania

W ramach akcji: "Mieleccy przedsiębiorcy wspierają naukę programowania", której pomysłodawcą jest Centrum Kształcenia Praktycznego i Doskonalenia Nauczycieli w Mielcu, firma Kronospan Mielec ufundowała materiały do nauki programowania dla pilotażowej grupy 20 nauczycieli nauczania początkowego z mieleckich szkół podstawowych. Zintegrowane materiały składają się z gry dydaktycznej do nauki programowania Scottie Go! oraz tabletu.